Makové cukroví s povidly




























Na těsto:
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g máku
200 g másla
2 žloutky

Na slepení:
povidla
rum na zředění
mletá skořice

Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový cukr

Ze všech surovin si vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout v lednici ideálně přes noc.

Poté si těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme kolečka. Do poloviny z nich pak vykrojíme střed. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 10 minut.

Ještě vlažná kolečka s vykrojeným středem obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

Povidla rozmícháme s trochou rumu a špetkou skořice a slepíme s nimi cukroví.

Komentáře

Oblíbené příspěvky