Špagety s protlakem aneb I ♥ SPAGHETTI
Další recept, tentokrát na jedny z mých nejoblíbenějších špaget - levné, rychlé a dobré. Občas dostanu "absťák" a musím si je prostě uvařit :D.
pro dvě osoby potřebujeme:
1/2 balíčku špaget
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 rajčatový protlak (ten větší)
bazalka - koření (2 lžičky)
oregáno - koření (2 lžičky)
sůl
olej
voda
Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit špagety. Doba varu dle obalu, každé se vaří jinak dlouho, každopádně ať jsou "al dente" :). Mezitím než se nám špagety uvaří si na pánev dáme trochu oleje, na kterém osmažíme cibuli a ještě než stihne úplně zezlátnout, přidáme na jemno nakrájený česnek.
Poté přijde na řadu koření, které minutku osmahneme s česnekem a cibulí, osolíme a přidáme protlak a trochu vody (zhruba 3/4 použité plechovky od protlaku) a promícháme. Hotové špagety slijeme a hodíme na pánev k omáčce a pořádně promícháme.
Doporučuji přidat ještě čerstvou nasekanou bazalku. A pokud vám chybí trochu masa, můžete si do toho dát například párek nebo točený salám (pokud se tomu dá říkat maso). Já však tyto špagety upřednostňuji bez něj :).
Výborné dávám 4⭐⭐⭐⭐
OdpovědětVymazatdrz picu
OdpovědětVymazatHahah klid
VymazatVařim to poprvé ale dobré ⭐⭐⭐⭐⭐
OdpovědětVymazat