Vanilkové rohlíčky podle Dity P.


























Tento rok jsem zkoušela opět jiný recept na vanilkové rohlíčky a musím říct, že příští rok, už nemám důvod zkoušet jiné, protože tyhle jsou naprosto vynikající, křehoučké, rozplývají se na jazyku a při obalování cukrem se nelámou :) Recept je totožný jako originál, jen ořechy dávám půl na půl vlašské a mandle.

Na 1 dávku:
300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
50 g mletých mandlí
50 g mletých vlašských ořechů
2 žloutky
200 g změklého másla
+ na obalení:
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle potřeby

Na vál dáme hladkou mouku, moučkový cukr a namleté ořechy. Přidáme žloutky a změklé máslo a propracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet v lednici. Druhý den tvarujeme rohlíčky, které přendáme na plech na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C (já peču na horký vzduch) cca 8-10 minut. Poté necháme rohlíčky chvilku zchladnout (ne však úplně, jen aby se nelámaly) a obalíme je ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Originální recept najdete ZDE.

Komentáře

Oblíbené příspěvky