Tvarohový koláč s jahodami
Těsto:
250 g hladké mouky
120 g hery
4 lžíce moučkového cukru
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíce mléka
Náplň:
4 lžíce cukru krupice
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 pudinkový prášek vanilka nebo jahoda
Ostatní:
jahody
meduňka na ozdobu
Postup:
Z hladké mouky, hery, cukru, vejce, mléka a kypřícího prášku vypracujeme hladké těsto a dáme na chvilku do lednice, než si připravíme náplň.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Bílky vyšleháme do tuha se špetkou cukru a žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Poté do žloutkové směsi zapracujeme tvaroh a pudinkový prášek a poté opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto přendáme do hrubou moukou vysypané a máslem vymazané koláčové formy a na něj navršíme tvarohovou náplň. Pečeme zhruba 15-20 minut na 180° C.
Když koláč vychladne, poklademe na něj rozkrájené jahody a ozdobíme.
Komentáře
Okomentovat