Tuňákové kuličky s fazolkami se zakysankou
Pro 1 osobu:
fazolky:
150 g zelených fazolek
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce bílého jogurtu
sůl
pepř
kuličky:
1 konzerva tuňáka - kousky v oleji
2 lžíce strouhanky
1 vejce
sůl, pepř
Fazolky dáme do menšího kastrolu, zalijeme vodou a vaříme dokud nezměknou. Když jsou fazolky hotové, slijeme vodu. Poté je osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu smíchanou s jogurtem. Pořádně zamícháme a je hotovo.
Mezitím si připravíme tuňákové kuličky. Z tuňáka odlijeme přebytečný olej (trochu tam můžeme nechat) a vidličkou ho rozmačkáme. Poté přidáme vajíčko a strouhanku, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Pak už tvarujeme rukou menší kuličky, které nejprve na sucho osmažíme na pánvi a poté podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme zhruba 15 minut.
Pokud chcete, můžete si jako přílohou uvařit brambory a udělat víc fazolek a porce bude akorát pro dva lidi.
Komentáře
Okomentovat