Kefírová buchta s vlašskými ořechy
Pokud hledáte nějaký vhodný moučník k nedělní kávě, máte rádi ořechy a chcete něco, co bude dobré a zároveň rychle hotové, tak můžu tuto buchtu jenom doporučit. Díky kefíru je velmi vláčná, takže se po ní jen zapráší.
Potřebujeme:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru písek
1 hrnek mletých vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
1/3 hrnku oleje
1 1/2 hrnku kefíru
2 lžíce kakaa
čokoládová poleva
pár vlašských ořechů na ozdobu
Nejprve smícháme sypké suroviny, tedy mouku s práškem do pečiva, vlašskými ořechy, cukrem a kakaem. Poté přilijeme olej a kefír a pořádně promícháme. Přesuneme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáček a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů přibližně na 25 minut. (Záleží, jak máte velký pekáček a jak je těsto vysoké).
Po upečení necháme chvíli vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Nakrájíme na kostky a ozdobíme kousky vlašských ořechů.
Pokud chcete zdravější verzi, můžete použít celozrnnou mouku a místo klasického cukru ten třtinový.
Potřebujeme:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru písek
1 hrnek mletých vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
1/3 hrnku oleje
1 1/2 hrnku kefíru
2 lžíce kakaa
čokoládová poleva
pár vlašských ořechů na ozdobu
Nejprve smícháme sypké suroviny, tedy mouku s práškem do pečiva, vlašskými ořechy, cukrem a kakaem. Poté přilijeme olej a kefír a pořádně promícháme. Přesuneme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáček a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů přibližně na 25 minut. (Záleží, jak máte velký pekáček a jak je těsto vysoké).
Po upečení necháme chvíli vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Nakrájíme na kostky a ozdobíme kousky vlašských ořechů.
Pokud chcete zdravější verzi, můžete použít celozrnnou mouku a místo klasického cukru ten třtinový.
Komentáře
Okomentovat