Kari z červené čočky a Chapati
Potřebujeme (cca pro 4 osoby):
2 hrnky červené čočky
3 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce kari
1 lžička drceného zázvoru
1 lžička římského kmínu
1 lžička koriandru
1 lžička kurkumy
3/4 lžičky chilli kořeni
1 lžička pískového cukru
1 rajčatové pyré (500 g)
1 drcená rajčata v konzervě
sůl
Placky
Bílý jogurt k podávání
Nejprve si propláchneme čočku a dáme jí vařit do měkka, což trvá zhruba 10-15 minut.
Když už je čočka skoro měkká, na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. V misce si smícháme všechno koření včetně cukru. Přisypeme ho k cibuli a krátce osmahneme, zhruba minutu, dvě. Poté přilijeme rajčatové pyré a promícháme, aby se spojilo s kořením a směs dostatečně osolíme. Když je čočka uvařená, slijeme vodu a vmícháme čočku k cibuli. Nakonec přidáme drcená rajčata, prohřejeme a je hotovo.
Chapati

Potřebujeme:
200 g celozrnné pšeničné mouky
špetka soli
2 lžíce másla
80 - 100 ml vlažné vody
Do mísy si dáme mouku smíchanou se solí, máslo a postupně zpracujeme v hladké těsto. Poté necháme odležet zhruba půl hodiny, vyválíme tenké placky a na sucho opékáme na pánvi cca 1 minut z každé strany.
(Zdroj: Kluci v akci)
Komentáře
Okomentovat