Ovesná kaše s lesním ovocem


























Potřebujeme:
40 g ovesných vloček
cca 3/4 hrnku vody
mléko dle potřeby (cca 1/4 hrnku)
špetka soli
1 lžička třtinového cukru
100 g lesního ovoce

Ovesné vločky dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a necháme stát přes noc. Druhý den vločky ve vodě uvaříme spolu s malou špetkou soli. Vodu popřípadě ještě přidáme, pokud je potřeba. Když se voda vyvaří, přilijeme mléko (cca 1/4 hrnku).

Lesní ovoce (já použila mražené) posypeme jednou lžičkou třtinového cukru a podusíme.

Ovesnou kaši přelijeme lesním ovocem a můžeme dosladit ještě například medem nebo sirupem (javorovým/ agávovým/ datlovým apod.)

Komentáře

  1. U nás se snídá skoro každé ráno ovesná kaše. Je moje nejoblíbenější a syn ji má taky nejradši :-) . Navrch dávám ovoce, které nám zrovna zraje na zahrádce a přes zimu používám sušené ovoce, které si v létě nasuším v sušičce na ovoce, když ho je přebytek :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky