Pavlova s jahodami a třešněmi
2 korpusy o Ø 20 cm:
4 bílky
200 g pískového cukru
1 lžička vinného octa
1 vrchovatá lžička škrobu (kukuřičného nebo bramborového)
dále:
2 smetany ke šlehání (500ml)
ovoce - třešně a jahody
Troubu si předehřejeme na 120°C. Bílky vyšleháme do tuha za postupného přidávání cukru. Poté si na plech na pečící papír vytvoříme dva kruhy pomocí dortové formy o průměru 20 cm a dáme péct na zhruba 1 hodinu. Poté necháme vychladnout.
Smetanu si vyšleháme do tuha. Na první korpus rozetřeme polovinu smetany, poklademe jahodami, přiklopíme druhým korpusem, rozetřeme zbytek šlehačky a ozdobíme ovocem. Na závěr můžeme posypat moučkovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat