Ovesné sušenky s mandlemi a sezamem
Křupavé ovesné sušenky, které se skvěle hodí nejen jako vánoční cukroví, ale i kdykoliv během roku. Není v nich žádná bílá mouka ani rafinovaný cukr, takže jsou poměrně zdravé. Například v kombinaci s jogurtem a kouskem ovoce vytvoří vyváženou snídani, či svačinu. Originální recept najdete ZDE.
1 hrnek ovesných vloček
3/4 hrnku mandlových lupínků
1/3 hrnku celozrnné pšeničné mouky
1/3 pohankové mouky (lze nahradit pšeničnou)
1/3 hrnku celozrnné pšeničné mouky
1/3 pohankové mouky (lze nahradit pšeničnou)
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce rýžového sirupu
70 ml olivového oleje
špetička soli
Do misky dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Poté přidáme sirupy a olivový olej a opět promícháme. Lžičkou klademe na plech vystlaný pečícím papírem hromádky, ze kterých vytvoříme tenké placičky. Pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě na 160°C přibližně 15 minut.
*1 hrnek = 250 ml
Komentáře
Okomentovat