středa 16. října 2013

Bramborovo-rajčatová polévka po indicku


1 cibule
2 lžíce oleje
2 lžičky kari
1 lžička drceného kmínu
1 lžička karadmomu
4 větší brambory
1 konzerva drcených rajčat
1 litr vody
1 slepičí bujón
sůl
1 bílý jogurt

Nejprve si na oleji osmahneme cibuli a poté přidáme koření - kari, kmín a kardamom a minutku osmahneme. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kostky a vložíme k cibule a rovněž osmahneme. Poté přelijeme litrem vroucí vody, přidáme slepičí bujón a vaříme přibližně patnáct minut, dokud brambory nezměknou. Poté jich pár vyndáme stranou a zbytek polévky rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme ještě kořením a solí, pokud je potřeba a nakonec vmícháme bílý jogurt a lehce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat