pondělí 11. listopadu 2013

Spaghetti alla puttanesca



Pro dvě osoby:
200 g špaget
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
5 filet ančoviček
cca 20 černých oliv
1 konzerva pizza rajčat
1 lžíce nakládaných kaparů
bazalka
parmezán

Nejprve na oleji ve větší pánvi osmahneme česnek a poté přidáme ančovičky a rozmělníme je vařečkou. Poté do pánve přidáme olivy překrojené na půl, kapary a konzervu loupaných rajčat. Směs osolíme, opepříme, promícháme a dusíme zhruba 20 minut.

Mezitím si dáme vařit špagety. Po uvaření je slijeme, ale trochu vody si ponecháme a těstoviny i s trochou vody přendáme k rajčatové směsi. Těstoviny pořádně promícháme a necháme chvíli prohřát ještě s omáčkou. Podáváme posypané parmezánem a ozdobené snítkou bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat