čtvrtek 26. prosince 2013

Fish&Chips s hranolkami a domácí tatarkou



























potřebujeme:
4 kousky tresky
sůl
solamyl
olej na smažení

těstíčko:
1 bílek
80 g hladké mouky
130 ml světlého piva
sůl
pepř

hranolky:
brambory
sůl
olej

domácí tatarka:
2 vrchovaté lžíce majonézy
1 lžíce bílého jogurtu
2  kyselé okurky
1 malá cibule
sůl
pepř
citronová šťáva (cca 1 lžička)

Nejprve si oloupeme brambory a nakrájíme je na hranolky. Poté je namočíme do studené vody a chvilku necháme v ní, aby se z nich dostal škrob. Poté je osušíme, dáme na plech, pokapeme olejem a rukama pořádně promneme, aby se olej dostal všude. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů a za občasného promíchání pečeme přibližně 15-20 minut. Teprve po vytažení z trouby hranolky posolíme.

Když se hranolky pečou, připravíme si těstíčko smícháním piva, hladké mouky soli a pepře a poté do směsi přidáme bílek, který jsme si předtím vyšlehali do polotuha a promícháme.

Rybu si osolíme, obalíme v solamylu, namočíme do těstíčka a osmažíme dozlatova z obou stran v rozpáleném oleji (na středním plameni.)

Na tatarku smícháme majonézu s jogurtem, kterou osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Poté si do ní nahrubo nastrouháme kyselé okurky, přidáme na velmi drobno nakrájenou malou cibuli a promícháme.


Žádné komentáře:

Okomentovat