úterý 18. června 2013

Jahodový koláč s drobenkou




Tento koláč je opravdu výborný. Lehký nadýchaný korpus, svěží jahody a sladká, křupavá drobenka. Navíc je velice jednoduchý a velmi rychle hotový.

Potřebujeme:

na těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1/4 hrnku oleje
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 bílý jogurt
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

na drobenku:
50 g hrubé mouky
30 g másla
30 g cukru krupice

dále:
250 g jahod
plátky mandlí

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ručním mixérem vyšleháme dohladka. Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a poklademe jahodami. Z hrubé mouky, másla a cukru, nejlépe rukou, vypracujeme žmolenku, kterou posypeme koláč. Navrch ještě přidáme plátky mandlí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180° C po dobu 20-25 minut.



2 komentáře:

  1. Nejlepší jahodový koláč, jaký jsem kdy pekla a i jedla ! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to mě moc těší, že se koláč povedl a chutnal ;)

    OdpovědětVymazat