neděle 1. února 2015

Skořicová trhací buchta


kvásek:
1 kostka droždí
1 lžička cukru
150 ml teplého mléka
dále:
500 g polohrubé mouky
80 g cukru písek
2 žloutky
100 ml rostlinného oleje
100-150 ml mléka

náplň:
50 g rozpuštěného másla
2 lžičky skořice
100g pískového cukru

Nejprve si z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek a necháme vykynout. Poté do mísy dáme zbylé suroviny - mouku, cukr, žloutky, mléko a olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout přikryté utěrkou zhruba hodinu. Poté si těsto vyválíme, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem a skořicí. Nakrájíme na stejně velké čtverce a ty pak vkládáme těsně vedle sebe do formy na srnčí hřbet, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C zhruba 35-40 minut.


2 komentáře:

  1. Jojo tahle trhací kráska je u nás hodně oblíbená :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to vypadá naprosto suprově! Někdy vyzkouším. :) www.corculum.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat