středa 11. prosince 2013

Linecké kytičky a linecké spirálky



základní těsto:

500 g hladké mouky
300 g másla
200 g moučkového cukru
2 žloutky
citrónová kůra

dále:
rybízová marmeláda na spojení
moučkový cukr na obalení

Nejprve si všechny suroviny na základní těsto pořádně propracujeme do hladké hmoty, zabalíme do potravinové folie a dáme uložit přes noc do lednice.

Těsto si rozpůlíme a 1 díl použijeme na linecké slepované cukroví. Těsto vyválíme a vykrajujeme kytičky. Přendáme na plech na pečící papír a pečeme zhruba 8 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Po vytažení z trouby si vrchní kytičky obalíme v moučkovém cukru a poté slepujeme marmeládou se spodním dílem.




Žádné komentáře:

Okomentovat