sobota 22. března 2014

Ovesná kaše s jablky, rozinkami, mandlemi a skořicí



























Na 1 porci:
1/3 hrnku ovesných vloček
necelý hrnek vody
1/4 hrnku mléka
špetka soli
1 jablko oloupané a nakrájené na kostičky
1/2 lžičky skořice
2 lžičky třtinového cukru (nebo jiné sladidlo)
menší hrst rozinek
mandlové lupínky na posypání

Nejprve si ovesné vločky proplácheme studenou vodou a dáme je do menšího kastrůlku. Zalijeme je necelým hrnkem vody, přidáme špetku soli a necháme na větší plameni projít varem. Poté ztlumíme plamen na minimum a vaříme zhruba 15 minut.

Cca 5 minut před koncem varu přidáme 1/4 hrnku mléka, na kostičky nakrájená a oloupaná jablka, cukr (popřípadě jiné sladidlo jako med nebo agávový sirup), rozinky a skořici, promícháme a necháme dovařit.

Přendáme do misky a můžeme ještě lehce posypat skořicí, mandlovými lupínky a ozdobit jablkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat