pátek 25. dubna 2014

Jarní bramborový salát s ředkvičkami




Pro 4 osoby:
8 menších nových brambor
1 svazek ředkviček
200 g zelených fazolek
1 balení polníčku

zálivka:
5 lžic olivového oleje
2 lžíce vlažné vody
2 lžičky vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky hrubozrnné hořčice
nasekaná pažitka
sůl, pepř

Nejprve si omyjeme brambory a uvaříme je i se slupkou. Ke konci varu brambor si dáme vařit i fazolky, těm stačí zhruba 5 minut.

Mezitím si omyjeme polníček a ředkvičky a ty pak nakrájíme na plátky. Přendáme do mísy a připravíme si zálivku tak, že smícháme všechny na ní pořebné ingredience.

Bramborový salát můžete podávat buď teplý, nebo počkat, až brambory a fazolky vystydnou. Pak už jen stačí promíchat vše dohromady, přelít zálivkou a je hotovo.



Žádné komentáře:

Okomentovat