pondělí 5. května 2014

Ovesná kaše s lesním ovocem


























Potřebujeme:
40 g ovesných vloček
cca 3/4 hrnku vody
mléko dle potřeby (cca 1/4 hrnku)
špetka soli
1 lžička třtinového cukru
100 g lesního ovoce

Ovesné vločky dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a necháme stát přes noc. Druhý den vločky ve vodě uvaříme spolu s malou špetkou soli. Vodu popřípadě ještě přidáme, pokud je potřeba. Když se voda vyvaří, přilijeme mléko (cca 1/4 hrnku).

Lesní ovoce (já použila mražené) posypeme jednou lžičkou třtinového cukru a podusíme.

Ovesnou kaši přelijeme lesním ovocem a můžeme dosladit ještě například medem nebo sirupem (javorovým/ agávovým/ datlovým apod.)

Žádné komentáře:

Okomentovat