pondělí 28. července 2014

Chorvatsko


 Vrsar 






















Rovinj



























 Poreč 




Crikvenica









































Co ochutnat:


Burek - Filo těsto plněné mletým masem nebo slaným tvarohem. Burek prodávají ve spoustě pekáren a většinou vám ho ohřejí a navíc je velmi sytý, takže poslouží jako super oběd nebo večeře. 













Pljeskavica - obdoba českých karbanátků
Zdroj obrázku:http://www.bosanskikuhar.ba/recept/cevapi-pljeskavice/

Kremšnita - dezert z listového těsta, plněný pudinkovým krémem a šlehačkou, skvělá volba k odpolední kávě. 
Zdroj obrázku: http://brasileslovenia.files.wordpress.com/2010/03/kremsnita.jpg


Tekucí jogurt - tekutý jogurt, hustší obdoba našeho kefíru. Ve vedru skvěle osvěží a navíc zasytí, takže například se zeleninou se hodí jako večeře. 













Zdroj obrázku: http://www.vindija.hr/en-GB/Products/Natur-yoghurts-.html?Y3RnXDE5LHBcMTQ0



Žádné komentáře:

Okomentovat