sobota 13. prosince 2014

Kokosové laskonky


























Na laskonky:
2 bílky
110 g pískového cukru
50 g moučkového cukru
75 g kokosu

Na krém:
100 ml mléka
2 lžičky vanilkového pudinkového prášku
50 g másla
cukr dle chuti

Bílky vyšleháme do tuha s pískovým cukrem. Poté jemně vmícháme prosetý moučkový cukr a kokos a na pečící papír klademe cukrářskou zdobičkou či lžičkou pusinky. Pokud máte formu přímo na laskonky, tak použijte tu. Laskonky sušíme ve vyhřáté troubě na 100°C zhruba hodinu (používám horký vzduch).

Mezitím si připravíme krém. Do kastrůlku vlijeme mléko, vsypeme dvě lžičky vanilkového pudinkového prášku a vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec všleháme povolené máslo s cukrem a krémem plníme laskonky.

Žádné komentáře:

Okomentovat