středa 25. března 2015

Galetka se špenátem, feta sýrem a vejcem































Na 4 galetky:
Těsto:
170 g pohankové mouky
špetka soli
1 vejce
100 ml mléka
100 ml vody
50 ml sodovky

Dále:
máslo na osmažení galettek
1 balení mraženého listového špenátu
1 stroužek česneku
sůl
100 g sýru feta
4 vejce

Do misky nasypeme mouku se solí, promícháme a přidáme vejce a mléko. Těsto prošleháme elektrickým mixérem a poté postupně přidáváme vodu a sodovku a šleháme, aby se propojily všechny ingredience. Poté těsto dáme odpočinout na zhruba hodinu do lednice.

Na pánvi si rozpustíme trošičku másla, a nalijeme (rozetřeme) zhruba 1 naběračku těsta. Galetku opečeme nejprve z jedné strany a když jde odlepit od pánve, otočíme ji a necháme prodělat ještě z druhé strany.

Mezitím si připravíme špenát, který si necháme v kastrůlku roztát a ohřejeme ho. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.

Na pánvi po palačinkách si rozpustíme trochu másla a opečeme na ní volská oka.

Galetku plníme špenátem, posypeme rozdrobeným sýrem feta, přehneme okraje a na vrch položíme volské oko.

Galetky můžeme připravovat na mnoho způsobů a to jak na slano, tak na sladko. Výborné jsou například s tvarohem, medem a opraženými ořechy, nebo jen tak posypané cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat