pondělí 11. července 2016

Špenátový salát s cizrnou, vejcem a uzeným lososem




























2 porce:
vanička čerstvého baby špenátu (125g)
4 vejce
konzerva cizrny
20 černých oliv
50 g uzeného lososa

zálivka:
4 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce medu
1 lžíčka hrubozrnné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř 

Nejprve si dáme vařit vajíčka na cca 8 minut. Mezitím si omyjeme špenát a rozdělíme na talíře. Propláchneme si cizrnu, nakrájíme olivy a uzeného lososa. Uvařená vejce propláchneme studenou vodou, oloupeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s cizrnou, lososem a olivami přendáme ke špenátu. 

Přelijeme zálivkou, která vznikne vyšleháním všech k ní potřebných surovin. 

Žádné komentáře:

Okomentovat