Rakousko Hopfgarten

Zima by nebyla zimou bez hor a zimních sportů. I letos jsme navštívili Alpy, tentokrát městečko Wörgl a lyžařské středisko SkiWelt Hopfgarten im Brixental, které je poměrně rozsáhlé a zajímavostí je třeba vesnička s Iglú, ve které je ledový bar a zároveň i slouží i jako hotel.

K lyžování patří samozřejmě i dobré jídlo, kterého mají v místních hospůdkách na svazích požehnaně. Kromě kynutého knedlíku, plněného povidly, přelitého pudinkem a posypaného mákem s cukrem tzv. Germknödel (RECEPT ZDE) je můj favorit také císařský trhanec neboli Kaiserschmarrn (RECEPT ZDE) obvykle podávaný s jablečným pyré, ale dobrý je například i v létě s rozmačkanými jahodami.

Rattenberg



Kaiserschmarn mit Apfelmus


 Germknödel mit Vanillesoße und Mohn

SkiWelt Hopfgarten im Brixental

Speckknödelsuppe


Komentáře

  1. Rakousko je nádherná země. Když jedeme do Chorvatska, tak se tam na dva až tři dny zastavíme, abychom si odpočinuli a podívali se taky někam jinam. To samé na zpáteční cestě. Tím, že jezdíme pod stan , sami si vaříme na vařiči, tak ušetříme hodně peněz a můžeme si pak dovolit delší dovolenou :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky