Banánový dezert ala "Tiramisu"

banana dessert

Tento dezert mě napadl, když jsem dělala klasické tiramisu pro tátu k narozeninám. I když tento dezert je od klasické italské pochoutky trochu vzdálený, protože neobsahuje pro něho klasickou surovinu mascarpone, je na rozdíl od něho poměrně dietní a poslouží jako chutná a zdravá svačinka.

Potřebujeme:
1 nízkotučný tvaroh
1 větší zralý banán
cukrářské piškoty (zhruba 6 ks)
silná káva (3 lžičky nescaffé)
Amaretto
kakao na posypání

Uvaříme si kávu a po vychladnutí přilijeme trošku Amaretta. Banán rozmixujeme s tvarohem a krém je hotový. Doporučuji opravdu zralý banán, aby byl krém sladký i bez přidání sladidel. Na dno misky si nalámeme cukrářské piškoty, které zalijeme kávou, navršíme krém, na to poklademe opět nalámaný piškot a završíme krémem. Nakonec posypeme kakaem a dáme chladit do lednice. Vzhledem k tomu, že dezert je v mističkách a není dělaný v podobě dortu, není třeba mít ho v lednici přes noc, aby ztuhl, takže je možné jíst ho téměř okamžitě.

______________________________________________________________________________________________________________________

Banana dessert ala "Tiramisu"


Ingredients:
1 low-fat quark cheese
1 large ripe banana
Lady Finger Cakes (about 6 pieces)
strong coffee
Amaretto
cocoa for sprinkling

Make a cup of coffee and let cool it down. Pour a bit of Amaretto after. Mix banana with quark  cheese. Give pieces of Lady Finger cakes on the bottom of the dish and pour them by coffee.  Give cream on it and whole procces repeat once more time. Finally sprinkle with cocoa and let cool in the fridge.



Komentáře

  1. Vypada to krásně kde se daji sehnat ty nadoby v kterých dezert mate.Děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji moc, pohárky jsem kupovala u Fialy, odkaz zde: http://www.fialapraha.cz/sortiment/07_5_poharky_na_dezerty_plastove/ :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky