pondělí 17. června 2013

Tvarohový koláč s jahodami

























Těsto:
250 g hladké mouky 
120 g hery 
4 lžíce moučkového cukru 
1 vejce 
1 lžička kypřícího prášku 
2 lžíce mléka

Náplň:
4 lžíce cukru krupice
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 pudinkový prášek vanilka nebo jahoda


Ostatní:
jahody 
meduňka na ozdobu


Postup:

Z hladké mouky, hery, cukru, vejce, mléka a kypřícího prášku vypracujeme hladké těsto a dáme na chvilku do lednice, než si připravíme náplň. 

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Bílky vyšleháme do tuha se špetkou cukru a žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Poté do žloutkové směsi zapracujeme tvaroh a pudinkový prášek a poté opatrně vmícháme sníh z bílků.


Těsto přendáme do hrubou moukou vysypané a máslem vymazané koláčové formy a na něj navršíme tvarohovou náplň. Pečeme zhruba 15-20 minut na 180° C.


Když koláč vychladne, poklademe na něj rozkrájené jahody a ozdobíme. 








Žádné komentáře:

Okomentovat