Zapečená cuketa s rajčaty


Možná toto jídlo nevypadá příliš vábně, ale za to to vynahradí svojí chutí :). Navíc je to zdravé a není to těžké, takže k večeři ideální.

Pro dvě osoby:
1 větší cuketu
5 rajčat
2 stroužky česneku
1 menší cibuli
olej
tymián
bazalku
oregáno
sůl
pepř
150 g sýra ementálského typu

zakysaná smetana k podávání
pečivo (např. 1 celozrnná kaiserka)

Cuketu oloupeme a nakrájíme si jí na kolečka. Stejně tak cibuli. Česnek nakrájíme na drobno. Plech si lehce polijeme olejem a navršíme na něj cuketu s cibulí a česnekem. Posolíme, přidáme koření, zhruba 1 lžičku od každého a dáme do na maximum rozpálené trouby. Pečeme zhruba 30 minut. Během pečení cuketu několikrát promícháme, aby se nespálila. Poté 30 minutách přidáme rajčata a pečeme dalších zhruba 15 minut. Poté zeleninovou směs posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem a necháme dopéct dokud se sýr nerozpustí (zhruba 5 minut). Podáváme se zakysanou smetanou a pečivem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky