sobota 7. září 2013

Rajčatová bruschetta



Toto italské jídlo je naprosto báječné, chutné, levné a hlavně rychle hotové. Buď ho můžeme použít jako předkrm a nebo i jako hlavní chod, například k večeři. Kombinace křupavé ciabatty a osvěžujících rajčat prostě stojí za to a v letních dnech zajisté přijde vhod.

Pokud bruschetty budeme dělat jako hlavní jídlo, pro dvě osoby potřebujeme zhruba:

5 rajčat
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje + na pokapání ciabatty
hrst čerstvé bazalky
sůl
čerstvě namletý pepř
1 ciabatta nebo francouzská bageta

Ciabattu si nakrájíme na plátky, pokapeme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby na maximum zhruba na 5-8 minut, dokud ciabatta lehce nezezlátne, aby byla křupavá. Mezitím si nakrájíme rajčata na drobné kostičky. Do mísy dáme olivový olej do kterého přidáme na drobno nakrájený česnek, špetku soli, namletý pepř a nakrájenou bazalku a pořádně promícháme. Poté přidáme rajčata a promícháme ještě jednou, aby nasála vůni a chuť česnekového oleje.

Takto připravená rajčata můžeme navršit na plátky ciabatty buď rovnou a nebo je můžeme nechat ve větší míse a položit doprostřed stolu, aby si každý nabral sám podle chuti :).

Žádné komentáře:

Okomentovat