Buchty s tvarohem



Buchty se u nás vždy sní téměř na posezení, proto dělám obvykle větší dávku těsta. Tato vyjde zhruba na 24 větších buchet.

Na těsto:
750 g hladké mouky
1 vejce + 2 žloutky
280 ml mléka + 100 ml na kvásek
120 g cukru písek + 1 lžíce na kvásek
1 kostka droždí
150 ml oleje
špetka soli

Na náplň:
2 polotučné tvarohy ve staniolu
1 vejce
4 lžíce mléka
80 g cukru písek
3 lžičky rumu
1/2 lžičky vanilkového aroma

+ olej na vymazání a potření

1. Nejprve si připravíme kvásek. V mikrovlnce ohřeji v misce mléko (cca 30 sekund), aby bylo teplé, nikoliv však horké. Poté do mléka přidám lžíci cukru a rozdrobím droždí, pořádně promíchám, dokud se droždí nerozpustí. Poté misku zabalím potravinovou fólií (můžete přikrýt utěrkou) a nechám kvásek stát, dokud nenabude, což trvá zhruba tak 10-15 minut.

2. Mezitím si do větší mísy nasypu mouku se špetkou soli, cukr, vejce a olej a poté přidám i vykynutý kvásek. Těsto pořádně propracuji vařečkou dokud není hladké. Poté mísu s těstem přikryji utěrkou, nebo zabalím do potravinové fólie a nechám kynout zhruba hodinu.

3. Ke konci, kdy už je těsto téměř vykynuté si připravím náplň tak, že vidličkou rozmíchám tvaroh s vejcem, cukrem a trochou mléka a přidám 3 lžičky rumu a 1/2 lžičky vanilkového aroma.

4. Těsto na buchty si přendáme na pracovní plochu a rozdělíme na jednotlivé bochánky. Ty pak plníme tvarohovou náplní (cca 1 vrchovatá lžička na 1 buchtu) a balíme stejně jako ovocné knedlíky a pokládáme spojem dolů do olejem vymaštěného pekáče. Takhle plníme těsto náplní, dokud nemáme všechny buchty hotové a poté je v pekáčku necháme ještě 15 minut kynout.

6. Nakonec buchty mašlovačkou potřeme olejem a dáme péct  do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme zhruba 25-30 minut, dokud buchty nejsou na povrchu zlatavé.

7. Buchty necháme vystydnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Komentáře

Oblíbené příspěvky