úterý 3. září 2013

Cannelonni se špenátem a ricottou




Pro 4 osoby:

250 g těstovin cannelonni
200 g sýra na posypání (gouda)

na náplň:
1 balení mraženého listového špenátu
2  balení ricotty (lze použít i lučinu)
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl
pepř

na bešamel:
40 g másla
40 g polohrubé mouky
500 ml mléka
100 ml vody
sůl
muškátový oříšek

1. Nejprve si v hrnci na sporáku rozehřejeme špenát, do kterého přidáme 2 rozetřené stroužky česneku, sůl a pepř. Poté necháme špenát vychladnout.

2. Když nám špenát chladne, připravíme si bešamel. Na pánvi rozpustíme máslo a poté přisypeme 4 lžíce polohrubé mouky a chvilku osmahneme. Nakonec postupně přilijeme mléko a pořádně rozmícháme a poté ještě naředíme troškou vody. Bešamel osolíme a přidáme trošku mletého muškátového oříšku.

3. Jakmile je vlažný smícháme ho s ricottou a vejcem a směs ještě dochutíme solí a pepřem.

4. Pomocí cukrářského sáčku plníme cannelonni náplní.

5. Na dno pekáču dáme trochu bešamelu a na něj skládáme plněné cannelonni. Nakonec je přelijeme celé bešamelem a posypeme nastrouhaným sýrem.

6. Cannelonni pečeme na 185 stupňů přibližně 30 minut, z toho 15 minut přikryté, aby se těstoviny prodělali a dalších 15 minut odkryté, aby zezlátl sýr.



Žádné komentáře:

Okomentovat