pátek 20. září 2013

Chilli con carne

























Pro 4 osoby pořebujeme:
2 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička mletého chilli
1 červená chilli paprička
3 lžičky sušeného oregána
400 g mletého hovězího masa
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva červených fazolí
1/2 hrnku vody
2 lžičky rajčatového protlaku
2 kostičky hořké čokolády
sůl
pepř
zakysaná smetana k podávání

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme také na drobno nakrájený česnek a chilli papričku a mleté chilli. Promícháme a přidáme mleté hovězí maso a orestujeme. Když je maso prodělané osolíme ho a opepříme. Poté vlijeme 1 konzervu sekaných rajčat, propláchnuté červené fazole a podlijeme zhruba půl hrnkem vody. Ochutíme ještě rajčatovým protlakem a oregánem a dle potřeby ještě přidáme chilli, sůl a pepř. Nakonec necháme ve směsi rozpustit 2 kostičky hořké čokolády. Podáváme se zakysanou smetanou a pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat