Kubánský dort



Na těsto:
1 hrnek pískového cukru
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa

Nejprve si vyšleháme celá vejce s cukrem, dokud směs nezbělá a nenabude na objemu. Poté přilijeme olej a mléko a zašleháme k vejcím a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Směs pořádně promixujeme a nakonec přidáme kakao. Těsto na korpus přendáme do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů přibližně po dobu 20-25 minut. 


Na pařížskou šlehačku:
3 smetany ke šlehání (33%)
3 hořké čokolády
cukr

Smetanu dáme do kastrůlku spolu s nalámanou čokoládou a zahříváme dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Poté osladíme a po vychladnutí na pokojovou teplotu dáme přes noc do lednice nebo na 2 hodiny do mrazáku. Poté směs vyšleháme jako klasickou šlehačku jen aby byla o trošku tužší.

Dále:
3 banány

Korpus si seřízneme, aby byl rovný a dáme ho zpět do dortové formy. Pomažeme troškou pařížské šlehačky a poklademe na něj banány, které si podélně rozpůlíme. Poté na banány navršíme šlehačku, ale nepoužijeme úplně všechnu, aby nám ještě nějaká zbyla na zdobení. Mezitím, co si budeme dělat polevu uložíme dort do lednice. 

Na čokoládovou polevu:
1 čokoláda na vaření
70 g tuku (omega)
5 lžic horkého mléka

Čokoládu spolu s tukem rozpustíme ve vodní lázni a poté přidáme pět lžic horkého mléka a pořádně promícháme. Necháme trochu vychladnout. Tou pak přelijeme dort a počkáme až čokoláda ztuhne. Poté si opatrně nožem objedeme boky formy a sejmeme jí.

Zdobení:
1 mléčná čokoláda milka
polevy dr. oetker: bílá a hořká
zbytek pařížské šlehačky

Teď už je čas na zdobení. Já jsem použila ještě 1 mléčnou čokoládu, ze které jsem si udělala nožem hoblinky a obsypala s nimi kraje dortu. Zbytkem pařížské šlehačky jsem udělala bobečky a z čokoládové polevy jsem udělala ozdoby.




Komentáře

Oblíbené příspěvky