neděle 8. září 2013

Ptáčková omáčka


Pro 4 osoby:
2 cibule
olej
800 g hovězího zadního
3 lžíce plnotučné hořčice
1 kostka bujónu
sůl
3 vejce
2 párky (např. vídeňské)
4 kyselé okurky
hladká mouka

1. Nejprve si na rozpáleném oleji (cca 6 lžic) osmahneme na drobno nakrájenou cibulku.
2. Když začne zlátnout, přidáme na kostky nakrájené maso, promícháme a zhruba pět minut opékáme na oleji, dokud se maso nezatáhne.
3. Poté maso osolíme, přidáme plnotučnou hořčici, promícháme a podlijeme hrnkem vody a pod pokličkou dusíme téměř 2 hodiny, aby maso bylo krásné měkké. Během dušení občas zkontrolujeme, zamícháme a přilijeme vodu, aby se maso nespálilo.
4. Zhruba po hodině a půl dušení si uvaříme vajíčka na tvrdo (10 minut), které po uvaření oloupeme a nakrájíme na kostičky. Také si nakrájíme párek na kolečka a kyselé okurky na kostičky.
5. Když je maso měkké přilijeme zhruba litr vroucí vody a kostku bujonu. Dochutíme ještě solí a hořčicí, pokud je potřeba a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.
6. Poté přidáme vejce, párek a okurku a ještě chvilku povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat