čtvrtek 19. září 2013

Salát s hruškami a hermelínem




























Pro dvě osoby:
4 hrsti špenátových listů
2 hrušky
2 hermelíny
4 lžíce brusinkového kompotu
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
špetka soli
pepř

Nejprve si nakrájíme hrušky na kostičky a stejně tak hermelín. Přendáme na pekáček na pečící papír a rozpečeme v troubě pod grilem  na 200 stupňů přibližně 3 minutky. Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme brusinkový kompot s olivovým olejem a citronovou šťávou a opepříme a osolíme. Na každý talíř si nandáme dvě hrsti špenátových listů, na ně rozprostřeme grilovanou hrušku s hermelínem a přelijeme brusinkovým dresingem. Podáváme ihned, dokud je hermelín ještě teplý.

Žádné komentáře:

Okomentovat