Žemlovka



1 toastový chléb
margarín
mléko
máslo na vymazání
1 vejce
6 středních jablek
cukr písek
skořice
tvarohová vrstva:
2 tvarohy ve vaničce
1 vanilkový cukr
4 lžíce pískového cukru
2 lžíce mléka


Nejprve si vymažeme pekáček máslem. Poté jednotlivé plátky toastového chleba z jedné strany lehce potřeme margarínem a navlhčíme mlékem a pokládáme do pekáčku. Na vrstvu toastů přijde vrstva tvarohu, kterou jsme si připravili rozmícháním 2 tvarohů s mlékem a s pískovým a vanilkovým cukrem. Další vrstvou bude opět margarínem potřený a v mléce namočený toastový chléb. Na to pak nastrouháme na plátky oloupaná jablka, které posypeme cukrem a skořicí. Jako poslední bude vrstva toastového chleba, kterou přelijeme vajíčkem rozmíchaným s troškou mléka. Posypeme ještě cukrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů po dobu cca 45 minut.


Komentáře

Oblíbené příspěvky