Kremrole



Potřebujeme:
1 balení listového těsta
4 bílky
1 lžička cukru krystal
250 g moučkového cukru
kousek másla na namazání formiček
1 vejce na potření

Nejprve si na pomoučněném vále rozválíme listové těsto do rozměrů zhruba 40 x 30 cm a nakrájíme na proužky o šíři cca 3,5 cm. Formičky na kremrole si pomažeme máslem a potom na ně namotáváme jednotlivé proužky tak, že začínáme u širší strany trubičky. Kremrole přendaváme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je vajíčkem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů zhruba na 15 minut.

Když kremrole trochu vychladnou, sejmeme je z trubiček. Mezitím si připravíme bílkovou náplň. Bílky vyšleháme v žáruvzdorné misce do polo tuha s lžící cukru krystal. Poté postavíme misku do kastrůlku z vodou tak, aby miska nebyla ve vodě ponořená a utvořila se pod ní pára (vodní lázeň) a za postupného přidávání moučkového cukru šleháme bílky dál, dokud nejsou tuhé. Poté bílkovou pěnu přendáme do zdobičky nebo do kornoutu a plníme kremrole. Nakonec je ještě posypeme moučkovým cukrem a můžeme se do nich pustit.

Dávka vyjde zhruba na 18 kremrolí. A pokud nevíte, co udělat se zbylými žloutky, můžete je například použít na spaghetti carbonara - recept zde.


Komentáře

Oblíbené příspěvky