úterý 5. listopadu 2013

salát Nicoise




























Pro dvě osoby:
pár listů ledového salátu
6-8 malých brambor
3 vejce
150 g zelených fazolek
10 cherry rajčátek
cca 12 černých oliv
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě

zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1,5 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
1/2 lžičky soli
pepř

Nejprve si oloupeme brambory, překrojíme na půl a dáme je vařit do osolené vody. Po pěti minutách varu k nim přidáme fazolky a zvlášť si dáme vařit vejce. Za dalších 10 minut by mělo být vše uvařeno.

Mezitím si připravíme zálivku. Do misky dáme olivový olej, vinný ocet, dijonskou hořčici a 1 prolisovaný stroužek česneku. Osolíme, opepříme, pořádně promícháme a zálivka je hotová.

Brambory s fazolkami slijeme a vajíčka namočíme do ledové vody, aby se líp loupala. Mezitím si na talíř natrháme pár listů ledového salát, přidáme cherry rajčata, brambory, tuňáka, fazolky a vejce nakrájená na čtvrtiny. Na závěr přelijeme zálivkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat