Buchtičky se šodó



kvásek:
100 ml mléka
1 lžíce cukru písek
1 kostka droždí

na těsto:
kvásek
600 g hladké mouky
2 vejce
150 ml mléka
130 g cukru písek
100 ml oleje
špetka soli

+ olej na vymazání

na šodó:
2 vanilkové pudinky
1,5 l mléka
cukr

Nejprve si připravíme kvásek tak, že do ohřátého mléka rozdrobíme kostku droždí, přidáme lžíci cukru, promícháme lžičkou a necháme stát zhruba 10 - 15 minut dokud nenabude. 

Poté si v míse smícháme mouku s cukrem, mlékem, olejem, vejci a špetkou soli a přimícháme kvásek. Pořádně propracujeme v hladké těsto, dáme do mísy, poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě zhruba 1 hodinu.

Poté tvarujeme z těsta válečky, ze kterých krájíme buchtičky, ty pak klademe na olejem vymazaný pekáč těsně vedle sebe. Lehce je potřeme olejem a necháme kynout ještě asi 15 minut. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 25 minut.

Když už se buchtičky chýlí ke konci pečení, připravíme si šodó. Pudink připravíme dle návodu na obalu, akorát s tím rozdílem, že použijeme více mléka a dosladíme ho dle chuti. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky