pátek 7. února 2014

"Caesar" salát s krevetami a okurkou

na 2 porce potřebujeme:
2 saláty little gem
150 g krevet
kousek salátové okurky
1 lžíce olivového oleje
kousek francouzské bagety
1 stroužek česneku
parmezán na posypání

zálivka:
100 ml olivového oleje
2 žloutky
2 lžičky dijonské hořčice
2 filátka ančoviček
sůl, pepř
šťáva z 1 citronu
1 lžička worcesterové omáčky



1. Na oleji si osmahneme prolisovaný stroužek česneku, přihodíme bagetku nakrájenou na kostičky a opečeme.
2. Zálivku si připravíme tak, že do misky si dáme žloutky a za stálého šlehání přiléváme pomalu olej. Poté přidáme zbytek suroviny a pořádně rozmícháme.
3. Uvaříme si krevety.
4. Salát si omyjeme a natrháme na talíř, přidáme nakrájenou okurku, uvařené krevety, opečenou bagetku.
5. Podáváme přelité zálivkou a posypané parmezánem.


Žádné komentáře:

Okomentovat