středa 19. února 2014

Čokoládové soufflé
























Pro 4 osoby:
200 g hořké čokolády
80 g másla + na vymazání
4 vejce
4 lžíce pískového cukru
1 vanilkový cukr
4 lžíce hladké mouky
holandské kakao na vysypání

+ zmrzlina
+ ovoce (maliny/borůvky...)

Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou čokoládu s máslem. Mezitím si vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem dokud směs nezbělá a nenabude na objemu (cca 8 minut). Poté stěrkou lehce zapracujeme do vaječné směsi 4 lžíce mouky a nakonec přilijeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce promícháme. Dáme do formiček vymazaných máslem a vysypaných kakaem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 13 minut. Podáváme se zmrzlinou a ovocem.








Žádné komentáře:

Okomentovat