Pečené brambory s bryndzou a šunkou

























Pro 2 osoby:
2 velké brambory
olivový olej
sůl

náplň:
3/4 vaničky tvarohu
50 g bryndzy
1 lžíce bílého jogurtu
sůl
50 g šunky
pažitka

Brambory si nejprve omyjeme, poté dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme zhruba 15 minut (Záleží na velikosti brambor, aby se nerozvařily, já měla opravdu hodně velké). Poté je osušíme, přendáme na pekáček, zakápneme troškou olivového oleje a dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů péct zhruba na 25 minut, dokud nejsou hotové (měkké).

Mezitím si utřeme tvaroh s bryndzou, přidáme jogurt, opepříme a trošku osolíme (bryndza je dost slaná sama o sobě) a přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pažitku. Brambory dáme na talíř, nařízneme do kříže, můžeme trošku posolit a naplňíme tvarohem s bryndzou a posypeme pažitkou.

Pokud chcete dietnější verzi, použijte nízkotučný tvaroh. Pokud to neřešíte, nejlépe chutná plnotučný a místo šunky osmahnutá slanina. Místo pažitky pak můžete použít například jarní cibulku nebo pórek.


Komentáře

Oblíbené příspěvky