úterý 18. února 2014

Penne s omáčkou a uzeným sýrem






Pro 4 osoby:
400 g penne
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
0,5 kg mletého hovězího masa
1 loupaná rajčata v konzervě
citronová šťáva
3 lžičky sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
sůl, pepř
100 g uzeného eidamu
150 ml zakysané smetany

parmezán
něco zeleného na ozdobu (bazalka..)

Nejprve si na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a oregano a maso proděláme.

Mezitím si dáme vařit vodu a těstoviny uvaříme dle návodu.

Když je maso prodělané, přidáme rajčata z konzervy (pokud máme celá rajčata, tak je nakrájíme na menší kousky) a promícháme. Dochutíme pár kapkami citronové šťávy a dle chuti ještě dosolíme. Poté vmícháme do omáčky zakysanou smetanu a nastrouhaný uzený sýr a počkáme, až se rozpustí.

Penne podáváme přelité omáčkou a můžeme je ještě posypat parmezánem a ozdobit kouskem něčeho zeleného např. snítkou bazalky, rukolou apod.


Žádné komentáře:

Okomentovat