středa 2. dubna 2014

Citronové špagety s rukolou





Na 1 porci:
100 g špaget

citronová směs:
2 lžíce olivového oleje
1,5 lžíce citronové šťávy
kůra z 1/2 citronu
25 g nastrouhaného parmezánu
1 stroužek česneku
sůl a pepř

dále:
hrst omyté rukoly
+ cca 3 lžíce vody ze špaget

Nejprve si dáme vařit špagety do hodně osolené vody. Mezitím si smícháme v misce olej s citronovou šťávou a kůrou, parmezánem, prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Když jsou těstoviny al dente, tak je přesuneme do pánve i s trochou vody (cca 3 lžíce) a přidáme k nim citronovou směs a pořádně promícháme a prohřejeme. Poté přidáme nakrájenou hrst rukoly a opět promícháme. Těstoviny přendáme na talíř a můžeme je ještě posypat trochou citronové kůry a čerstvou rukolou, či ozdobit plátkem citronu.


Žádné komentáře:

Okomentovat