pátek 4. dubna 2014

Ovesná kaše s vlašskými ořechy a medem





























Na 1 porci:
1/3 hrnku ovesných vloček
3/4 hrnku vody
1/4 hrnku mléka
špetka soli
špetka cukru
2 lžíce namletých vlašských ořechů
1 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
pár vlašských ořechů na ozdobu

Nejprve si naměříme v hrnku ovesné vločky a propláchneme je. Hrnek s vločkami dolijeme vodou, aby byl plný a přendáme do kastrůlku. Přidáme špetku soli a cukru a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni po dobu zhruba 10 minut. Když ovesné vločky změknou, přilijeme mléko a vaříme zhruba dalších pět minut, aby se mléko trochu zredukovala. Poté vypneme plamen, přisypeme namleté ořechy a promícháme. Přendáme do misky a posypeme ořechy a přelijeme lžící medu.

Žádné komentáře:

Okomentovat