Těstoviny se špenátem a mascarpone



Na Zelený čtvrtek by mělo být na talíři překvapivě něco zeleného. Za mě to byly těstoviny se špenátem a s mascarpone, a co jste měli vy? :)

























Pro 4 osoby:
400 g těstovin
1 lžíce oleje
4 stroužky česneku
250 g listového mraženého špenátu
200 g mascarpone
sůl, pepř
muškátový oříšek
voda ze špaget
parmezán na posypání

Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vody a uvaříme dle návodu na obale. Mezitím si na oleji zpěníme nadrobno nakrájený česnek a poté přidáme špenát, který necháme na pánvi rozmrazit. Můžete použít samozřejmě špenát čerstvý a nechat ho na česneku spařit.

Poté ke špenátu přidáme cca naběračku vody ze špaget a rozpustíme v něm mascarpone. Pokud se voda vypaří, přilijeme další. Když jsou těstoviny hotové, tak je slijeme a promícháme se špenátovou omáčkou.

Podáváme posypané parmezánem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky