Velikonoční beránek

























Ingredience:
2 vejce
3/4 hrnku pískového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku vody
1 1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
máslo a hrubá mouka na vysypání

Nejprve si oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme se špetkou cukru tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme zbylý cukr a vanilkový cukr a taktéž vyšleháme, poté zašleháme olej. Ke žloutkové směsi dále přilijeme vodu, přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva a promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Těsto si přelijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dokud nebude zlatavý a těsto se nebude lepit (poznáme pomocí špejle, kterou do něj píchneme. Pokud je suchá, je beránek hotový). Mě to trvalo přibližně 30 minut. Poté beránka necháme ve formě vychladnout, vyklopíme, pocukrujeme a nezapomeneme mu dát pěknou mašli.

Komentáře

Oblíbené příspěvky