středa 28. května 2014

Estonský kringel

kvásek:
1/2 kostky droždí
100 ml mléka
1 lžíce cukru

těsto:
kvásek
400 g hladké mouky
100 g cukru písek
80 ml mléka
1 vejce
1/4 lžičky soli
40 ml rostlinného oleje

náplň:
4 lžíce pískového cukru
70 g másla
3 lžičky skořice
5 lžic mletých vlašských ořechů

Nejprve si uděláme kvásek z droždí, teplého mléka a cukru. Rozmícháme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme nakynout zhruba 15 minut.

Do mísy si dáme hladkou mouku, cukr, promícháme se solí a přidáme mléko, vejce a kvásek, promícháme a nakonec přilijeme olej a zpracujeme v hladké těsto. Poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo, což trvá asi hodinu.

Poté si z těsta vyválíme tenkou placku do tvaru obdélníku. V mikrovlnce si povolíme máslo, ale jen na pár sekund, aby nebylo úplně tekuté a přidáme do něj cukr a skořici. Rozmícháme a touto směsí potřeme placku po celé ploše.

Poté stočíme do rolády a tu podélně rozkrojíme, takže nám vzniknou dva díly. Ty pak spolu zatočíme, přendáme na plech a vytvoříme věnec. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 20 - 25 minut.



















































Obrázkový postup:



Žádné komentáře:

Okomentovat