sobota 24. května 2014

Kari z červené čočky a Chapati
























Potřebujeme (cca pro 4 osoby):
2 hrnky červené čočky
3 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce kari
1 lžička drceného zázvoru 
1 lžička římského kmínu
1 lžička koriandru
1 lžička kurkumy
3/4 lžičky chilli kořeni 
1 lžička pískového cukru
1 rajčatové pyré (500 g)
1 drcená rajčata v konzervě
sůl

Placky
Bílý jogurt k podávání

Nejprve si propláchneme čočku a dáme jí vařit do měkka, což trvá zhruba 10-15 minut.

Když už je čočka skoro měkká, na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. V misce si smícháme všechno koření včetně cukru.  Přisypeme ho k cibuli a krátce osmahneme, zhruba minutu, dvě. Poté přilijeme rajčatové pyré a promícháme, aby se spojilo s kořením a směs dostatečně osolíme. Když je čočka uvařená, slijeme vodu a vmícháme čočku k cibuli. Nakonec přidáme drcená rajčata, prohřejeme a je hotovo.

Chapati

























Potřebujeme:
200 g celozrnné pšeničné mouky
špetka soli
2 lžíce másla
80 - 100 ml vlažné vody

Do mísy si dáme mouku smíchanou se solí, máslo a postupně zpracujeme v hladké těsto. Poté necháme odležet zhruba půl hodiny, vyválíme tenké placky a na sucho opékáme na pánvi cca 1 minut z každé strany.
(Zdroj: Kluci v akci)

Žádné komentáře:

Okomentovat