Makronky






















Makronky:
4 bílky (cca 120 g)
70 g pískového cukru
200 g moučkového cukru
160 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)

příchutě:
1 lžíce holandského kakaa
1 lžička matcha tea

náplň z hořké čokolády
60 g hořké čokolády
1 lžička holandského kakaa
80 ml smetany ke šlehání

náplň z bílé čokolády
50 g bílé čokolády
50 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany

Nejprve si vyšleháme bílky s pískovým cukrem do tuhého sněhu, který si rozdělíme do dvou misek. Do jedné pak přisypeme čajovou lžičku matcha čaje, do druhé misky pak lžíci kakaa a vyšleháme.

Mandlovou mouku přesejeme přes sítko spolu s moučkovým cukrem, promícháme a rovnoměrně rozdělíme do obou misek s tím, že tam, kde je kakao dáme o zhruba jednu lžíci méně než do druhého. Poté mandle s cukrem jemně stěrkou zapracujeme do vyšlehaného sněhu.

Těsto na makronky si dáme do cukrářského sáčku a na plechu na pečícím papíře vytvoříme stejně velká kolečka. Poté necháme těsto zaschnout (což trvá zhruba 1 hodinu), aby nebylo na povrchu lepkavé.

Makronky pečeme ve vyhřáté troubě na 150° C zhruba 10 minut. Necháme vychladnout a odloupneme z pečícího papíru.

Náplň z bílé čokolády si připravíme tak, že si zahřejeme smetanu a poté s ní přelijeme bílou čokoládu a po chvilce rozmícháme. Necháme vychladnout a poté vyšleháme do tuha.

Hořkou čokoládu dáme do kastrůlku spolu se smetanou a lžičkou kakaa a provaříme, aby se čokoláda s kakaem pořádně rozpustila. Poté necháme také vychladnout.

Nakonec už jen na makronky dáme náplň, přilepíme k sobě a máme hotovo.




Komentáře

Oblíbené příspěvky