neděle 8. června 2014

Polentové noky s červeným zelím na medu























Pro 2 osoby:
1 lžíce oleje
1 červená cibule
1 pytlík červeného kysaného zelí
2 lžíce medu

160 g instantní polenty
špetka soli
240 ml vody
1 vejce

Na oleji si osmahneme červenou cibulku a poté přidáme zelí, přilijeme lžíci medu, promícháme a dusíme zhruba 15 minut. Ke konci pak přidáme druhou lžíci medu, opět promícháme, aby se med dostal všude a povaříme ještě 5 minut.

Instantní polentu si dáme do misky a promícháme se špetkou soli. Poté zalijeme vařící vodou (1,5 násobek váhy polenty) a promícháme. Přidáme vejce a zapracujeme do polenty a necháme chvilku odstát (cca 10 minut), aby nám šly lépe utvořit z těsta kuličky. Ty pak vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni zhruba 10 minut. Podáváme s teplým červeným zelím.


Žádné komentáře:

Okomentovat